Az UEFA miatt hatalmas botrányba fulladt a BL-döntő estéje

Manchester City wins 2023 UEFA Champions League title 2023,celebrate,Inter,Istanbul,Manchester City,title,trophy,UCL t Horizontal
ISTANBUL, TURKIYE - JUNE 11: An aerial view of football fans gathering around the huge model of UCL trophy at Taksim Square after the UEFA Champions League 2022/23 final match between Manchester City and Inter at Ataturk Olympic Stadium on June 11, 2023 in Istanbul,Turkiye. Tayyib Hosbas / Anadolu Agency (Photo by Tayyib Hosbas / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
A labdarúgó Bajnokok Ligája isztambuli döntőjét a Manchester City 1-0-ra nyerte meg az Internazionale ellen. Miután az angol szurkolók az ünneplés után elindultak a stadionból, komoly bosszúságot tapasztaltak, mert a közlekedés káoszba fulladt, így ahogy a meccs előtt, úgy utána is órákig kellett gyalogolniuk a szállásukig – vette észre a Magyar Nemzet.

A City-szurkolók azt tapasztalták az Atatürk Stadionból kilépve, hogy nem vár rájuk semmilyen busz, így mintegy hatórás séta várt rájuk, mire visszajutottak a szállásukra. Alex Brotherton, a helyszínről tudósító manchesteri újságíró szerint hajnali 1 órakor 30 ezer angol drukker jött ki a stadionból, akik a városközpontba szerettek volna jutni. Az újságíró a közlekedés szervezetlenségéért az Európai Labdarúgó-szövetséget (UEFA) hibáztatta.

– jegyezte meg az újságíró a közösségi oldalán.

Már a döntő előtt is voltak gondok az isztambuli közlekedéssel.

Az Atatürk Stadion 25 kilométerre van Isztambul központjától, és csak egy úton lehet megközelíteni

– sokan értetlenkedtek, hogy az UEFA miért ilyen helyszínt választott a Bajnokok Ligája döntőjének.

Több videón is látszik, hogy a két csapat szurkolói a dugóban álló autók mellett gyalog indultak meg a stadion felé a délutáni isztambuli hőségben, mert féltek, hogy lemaradnak a meccsről. Az UEFA eredetileg azt tanácsolta a szurkolóknak, hogy 4 órával a kezdés előtt érkezzenek a helyszínre, csakhogy

a hivatalos buszok előtt kétórás sorok alakultak ki – ezeket kilenc órával a kezdés előtt indították útnak, így sokan nem fértek fel rájuk.

Sok taxis lecsapott a lehetőségre a meccs előtt és a kiszolgáltatott drukkerekre, akiktől a normál viteldíj sokszorosát követelték.