Vágólapra másolva!
A másodosztályú német labdarúgó-bajnokságban szereplő Hertha BSC vezetőedzője, Dárdai Pál különös kijelentést tett egy sajtótájékoztatón, ez alapján teljesen megérti, ha a berlini klub nem vele akarja folytatni a következő szezontól.

A hétvégén két megnyert bajnoki után kapott ki ismét a Hertha BSC focicsapata a Bundesliga 2-ben. A Karlsruhe elleni meccs előtt a szurkolók egy fantasztikus koreográfiát mutattak be, amiben a közös színek mellett a szurkolói barátságot emelték ki a két tábor között. A találkozó során azonban 3-2-es vereséget szenvedett a Hertha, a meccsen a Dárdai család tagjai közül Palkó és Márton is kezdett, Márton végig a pályán volt, Palkót a 69. percben cserélte le az édesapja. A berlini klub a forduló után a hetedik helyen áll a német másodosztály tabelláján, négy fordulóval a bajnokság vége előtt 11 ponttal lemaradva az osztályozós helyen álló Düsseldorf csapatától. A csapat feljutására tehát csak matematikai esély maradt, igaz, azonnal visszajutást Dárdai Pál vezetőedző sem ígért korábban. A magyar válogatott korábbi szövetségi kapitányának nyáron lejár a szerződése a Hertha kispadján, és most arról beszélt, hogy megérti, ha nem hosszabbítják meg a kontraktusát.

Dárdai Pál, Hertha BSC, botrányos jelenet
Dárdai Pál nyáron távozhat a Hertha csapatától
Fotó: David Inderlied / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Dárdai Pál: "Csinálja más"

„Nyárig szól a megállapodásom, velem nem beszélt senki. 

Az teljesen normális, ha az utódomat keresik. Ha Pálnak nem sikerült, akkor csinálja más, akivel feljuthat a csapat" 

– idézte a Metropol Dárdai Pál szavait.

A 48 éves magyar vezetőedző 2015 és 2019 között, valamint 2021-ben is volt már a Hertha edzője, a harmadik időszaka pedig tavaly áprilisban kezdődött a Hertha kispadján. A viszonya azóta megromlott a klub vezetésével, egyelőre a német sajtóban sincs szó arról, hogy hosszabbítanának vele.

Az már korábban eldőlt, hogy a Dárdai család Herthában szereplő legifjabb tagja, Dárdai Bence nyártól a Wolfsburg csapatához igazol, és Dárdai Mártont is több csapat csábítja. Amennyiben Márton, valamint a vezetőedző, Pál is távozna, a következő szezonban már csak a négyből egy Dárdai maradna a csapatnál, méghozzá Dárdai Palkó, akinek 2026-ig érvényes a szerződése a berliniekkel.

Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Kapcsolódó cikkek