Karácsony továbbra sem cáfolta, hogy külföldi pénz lett volna a kampányában - videó

karácsonygergely
Fotó: Fotó: Ancsin Gábor / www.kepsz
Vágólapra másolva!
A főpolgármester hazugságnak tartja, hogy a 2019-es főpolgármesteri kampányába külföldről érkezhetett pénz. A Magyar Nemzethez eljutatott információcsomag azonban nem ezt igazolja.
Vágólapra másolva!

A Magyar Nemzet birtokába került vaskos információcsomag szerint egy javarészt gépjármű-bérbeadással foglalkozó céghez, a Bakony Rentál kft-hez rejtélyes külföldi forrásból 112,5 millió forint érkezett a 2019-es önkormányzati választás előtt. 

A cég tulajdonosa egy bizonyos Mravik Zsolt. Ő pedig nem más, mint Karácsony Gergely bizalmasának, Tordai Csabának az élettársa. 

Mravik Zsolton keresztül egy városházi közvetítő segítségével 75 millió forint vándorolhatott a Karácsony Gergely kampányát lebonyolító Mindenki Budapestért nevű szervezet vezetőjéhez, a főpolgármester másik bizalmasához, Perjés Gáborhoz. 

Perjés rövid időn belül több részletben ezt a pénzt bankszámlára helyezte. Ezalatt Perjés ügyelt arra is, hogy mindig tízmillió forint alatti összeget helyezzen el egyszerre a bankszámlán. 

Karácsony Gergely hazugságnak nevezte a Magyar Nemzet által feldolgozott információkat. 

A főpolgármester ennek ellenére azt nem mondta ki, hogy nem érkezett külföldi pénz a kampányába.

 Ehelyett azt ecsetelte, hogy az összes kampánya minden magyar jogszabálynak megfelelő módon történt. 

A Magyar Nemzetnek azt mondta, hogy senkitől nem fogadtak el olyan adományt, amiért később bárki kért volna cserébe. Hozzátette, minden szempontból jogszabályszerű és helyes volt, amit tettek a kampány során. 

A főpolgármester azonban azt a Magyar Nemzet kérdésére 

megerősítette, hogy Tordai Csabával napi kapcsolatban áll, rendszeresen beszélnek.

Kifejtette: Tordai az egyik legfontosabb munkatársa. Karácsony Gergely arra már nem válaszolt, hogy ezzel az üggyel kapcsolatban egyeztetett-e bármikor is Tordai Csabával.