A Fidesz-KDNP adta le elsőként az európai parlamenti választáshoz szükséges aláírásokat

A Fidesz-KDNP adta le elsőként az európai parlamenti választáshoz szükséges aláírásokat.
A Fidesz-KDNP adta le elsőként az európai parlamenti választáshoz szükséges aláírásokat.
Fotó: MTI/Molnár Edvárd
Vágólapra másolva!
A Fidesz-KDNP adta le elsőként az európai parlamenti választáshoz szükséges 20 ezer aláírást a Nemzeti Választási Irodában.
Vágólapra másolva!

A Fidesz-KDNP adta le elsőként az európai parlamenti választáshoz szükséges 20 ezer aláírást a Nemzeti Választási Irodában, az NVI hivatalosan nyilvántartásba vette a listánkat! - írta Menczer Tamás a Facebook-oldalán.

A tét óriási! Háború vagy béke?! Védjük meg Magyarország békéjét és biztonságát! A munkát végezzük el, a harcot vívjuk meg, és győzzünk, ahogy szoktunk!

Így fogalmazott a Facebookon megjelentetett hétfő reggeli bejegyzésében a kormánypártok kommunikációs igazgatója. 

A Fidesz az ország minden pontján valamennyi képviselőjelöltjük, polgármesterjelöltjük, főpolgármester-jelöltjük indulásához, illetve vármegyei és az európai parlamenti listájukhoz alig néhány óra alatt összegyűjtötte a szükséges ajánlásokat - közölte Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője és EP-listavezetője.

Arról is beszámoltunk, hogy az európai parlamenti választáson a magyarországi lakóhellyel rendelkező választópolgárok tetszőleges más magyarországi településre is átjelentkezhetnek, az önkormányzati választáson azonban feltételei vannak az átjelentkezésnek.

A közös eljárás miatt, ha a választópolgár olyan településre jelentkezik át, ahol tartózkodási hellyel nem rendelkezik, akkor csak az EP-választáson szavazhat a megjelölt település kijelölt szavazókörében, míg az önkormányzati választáson a lakóhelye szerinti szavazókör névjegyzékében marad.

Kapcsolódó cikkek: